MALZEMELER;
- 100 gr kıyma
- 1 su b. haşlanmış nohut
- 1 su b. buğday
- yarım kg yoğurt
- 1 yumurta
- 3 çorba k. un
- ÜZERİ İÇİN:
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 soğan
- 1 çorba k. nane
YAPILIŞI; Tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğday ve nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Diğer taraftan 100 gr. kıyma tuzu ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanarak kızartılır. Kızartılan köfteler de buğday ve nohuta eklenir.Terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta ve un karıştırılır, üzerine önce soğuk su sonra biraz sıcak su konularak pişmekte olan nohut, buğday ve köftelere eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır. Sokereçi için tereyağı eritilir. Üzerine ince doğranmış soğan konur. Kavrulduktan sonra ince doğranmış taze nane konularak pişmiş olan çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.Bu tarifi ben ayrıca kıymam olmassa haslanmış ve ince ince didiklenmiş tavuklada yapıyorum sadece köftre yerine haşlanmış tavuk kullanmanız yeterli Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder