1 Şubat 2015 Pazar

LEBENİYE ÇORBASI


MALZEMELER;
  • 100 gr kıyma
  • 1 su b. haşŸlanmışŸ nohut
  • 1 su  b. buğŸday
  • yarım kg yoğŸurt
  • 1 yumurta
  • 3 çorba k. un
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 1 çorba k. tereyağŸı
  • 1 soğŸan
  • 1 çorba  k. nane
YAPILIŞI; Tencereye sıcak su alınarak içerisine ilk olarak buğŸday ve nohut eklenerek pişŸmeye bırakılır. DiğŸer taraftan 100 gr. kıyma tuzu ve baharatı ayarlanarak nohut büyüklüğŸünde köfteler hazırlanarak kızartılır. Kızartılan köfteler de buğŸday ve nohuta eklenir.Terbiyesi için bir kapta yoğŸurt, yumurta ve un karışŸtırılır, üzerine önce soğŸuk su sonra biraz sıcak su konularak pişŸmekte olan nohut, buğŸday ve köftelere eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişŸmeye bırakılır. Sokereçi için tereyağŸı eritilir. Üzerine ince doğŸranmışŸ soğŸan konur. Kavrulduktan sonra ince doğŸranmışŸ taze nane konularak pişŸmişŸ olan çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.Bu tarifi ben ayrıca kıymam olmassa haslanmış ve ince ince didiklenmiş tavuklada yapıyorum sadece köftre yerine haşlanmış tavuk kullanmanız yeterli Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder