1 Şubat 2015 Pazar

MEYVELİ KEK


MALZEMELER;


3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı karışık kuru meyve (marketlerde bulabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bar. un
ve üzeri için eritilmiş çikolataya ihtiyacımız var


YAPILIŞI; Aynı normal klasik kek gibi yapımı yanlız lezzeti tartışılmaz bir tarif.Öncelikle kuru meyveleri bir kaseye alıyoruz ve sıcak suyla ıslayıp yumuşamaya bırakıyoruz. çünkü bunu yapmazsanız meyveler kekinizin bütün suyunu emecektir ve kekiniz kupkuru olur muhakkak ıslatılmalı.Kek kalıbını tereyağı ya da margarinle yağlıyoruz. İçine toz fındığı döküp tüm kalıbın içine gezdiriyoruz. Fazla toz fındığı keke koymak üzere bir kaba döküyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürüp rengi beyazlayana kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Toz fındığı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ediyoruz. Islattığımız meyveleri süzüp ilave ediyoruz.2,5 su bar. unu koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kek kalıbına kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Sonra dereceyi 160’a düşürüyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz. Keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz. Çikolataları ben mari usulü buhar üstünde eritiyoruz. Kekin üzerine döküyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder