4 Şubat 2015 Çarşamba

Cildi Güzelleştiren Yiyecekler



Cildi Güzelleştiren Yiyecekler,


Portakal: C vitamini deposu olan portakal, cilt açısından da son derece önemli bir meyvedir. Kırışıkların geciktirilmesinde ve cildin temizlenmesinde rol oynayan portakal, bilhassa sigara içenlerde görülen yan etkilere karşı etkili olmaktadır. Cildin yıpranması ve kılcal damarların yeterince beslenememesi gibi sorunlar nedeniyle kırışıklıklar oluştuğu gibi; portakal yemek bu sorunların önüne geçmektedir.

Enginar: Bol miktarda lifli besinler vücuttaki toksinlerden arınmanıza yardımcı olur ki bir adet enginar günlük lif ihtiyacınızın yüzde 25′ini içeriyor. Sonuç, daha temiz ve ışıltılı bir cilt… Ayrıca, enginar vücuttaki iltihaplanmayı ve kızarıklıkları azaltan bir anti-oksidan olan rutin de içeriyor.

Yumurta:
İçerdiği protein nedeniyle hücreleri güçlendiren ve ciltte leke oluşmasını engelleyen yumurta, sağlık açısından da oldukça faydalı bir gıdadır. Ancak alerjisi olan kişilerin bu besini sürekli olarak tüketmemesi gerektiği gibi, yumurtanın aşırı tüketimi sağlık açısından birtakım zararların oluşmasına yol açabilir.

Havuç: Göz sağlığı için olduğu kadar, cilt sağlığı bakımından da çok önemli bir besin olan havuç, içerdiği A vitamini ve diğer oksidanlar yoluyla cildin daha temiz ve canlı görünmesini sağlar. Cildi temizleme işlevi gören havuç, düzenli olarak tüketildiğinde, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak mümkün olacaktır.

Domates:
Güneşin zararlı ışınlarının cilde verdiği zararlara karşı vücudu koruyan domates özellikle yaz aylarında bolca tüketilmelidir. Yemeklerde kullanılabilen bu besini, çiğ olarak tüketmek, vitamin ve minarel açısından çok daha önemlidir. Bunun yanı sıra, domatesin içerisinde bulunan likopen, ciltteki yaşlanmayı geciktirmektedir.

Ananas: Cildin pul pul dökülmesini önleyen ananas bromelin içeriyor. Bu madde, kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan, kolajenin hasar görmesi durumunu azaltır. Cildinizin rengi donuksa, günde birkaç dilim ananas yemek size iyi gelecektir. Ayrıca dirsek bölgesindeki deri sertleşme ve kurumaları için de faydalıdır.

Nar: Bu kış meyvesi, yeşil çaydan bile daha güçlü bir anti-oksidandır. Özellikle hücreleri serbest radikallere karşı korumakta çok etkili olan nar ayrıca, vücuttaki östrojen gibi bazı hormonların yeniden kullanılmasına ve bu sayede cilt hücrelerini korumaya yardımcı oluyor.

Yeşil yapraklı sebzeler:
Ispanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler, yüksek oranda antioksidanlar ile (yaşlanmayı geciktiren ve çevre kirliliğinin etkisini azaltan vitaminler) cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini içerir.

Esmer pirinç:
Yüksek oranda B vitamini ve protein içeren pirinç, cildin vaktinden önce yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca hücresel metabolizma ve sindirime etkili bir şekilde yardımcı olarak cildin yapısını destekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder