31 Ocak 2015 Cumartesi

PİZZA


MALZEMELER;
Hamur için
;1 su bardağından 2 yemek kaşığı az ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
20 gram yaş maya
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
2, 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz,
200 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
 dilediğiniz miktarda sucuk, sosis, mantar, zeytin, mısır, biber, 

Sos için;


  1. 1 domates
  2. 1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
YAPILIŞI Hamur için ılık suya şekeri ekleyin ve mayayı bu karışımda eritin. Unu karıştırma kabına alın ortasını açın, maya karışımını, tereyağı ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru yağlı  tepsinize yayın ve mayalanması için 20 dk bekleyin.Bu sırada sosunuz için domatesi rendeleyin. Domatesin suyunu süzmeyin ve domatesle salçayı karıştırın.Üst malzemeleri de küçük küçük doğrayarak hazırlayın. Kaşarı rendeleyin.Hamur kendini çok çektiyse kenarlarından hafif çekerek tepsiye yayılmış olmasını sağlayın. Üzerine sosunu kaşığın arkası yardımıyla sürün, rendelenen kaşar peynirinin üçte birini serpiştirin. Diğer malzemeleri üstüne dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına yerleştirin. 5 dk sonra tepsiyi çıkarın, kalan kaşarları serpiştirin ve tekrar fırına koyun. 15 dk daha piştiğinde pizzanız hazır :) Yani toplamda 20 dk fırında kalıyor. Ancak fırından fırına değişiklik olabileceğinden kontrollü olmanıza fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder