MALZEMELER;1 kilo kereviz
- 2 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet soğan
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet kesme şeker
- zeytinyağı
- beklemesi için limon suyu
- tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim. Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip sararana kadar kavuralım. 1 adet kesme şekeri de ilave edelim. Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim. Gerekirse ilave olarak 1 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk kısık ateşte pişirelim. Sıcak servis edelim.Servis ederken dere otu ile muhteşem bir sunum hazırlayabilirsiniz . Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder