31 Ocak 2015 Cumartesi

Pratik sade Könbe Tarifi

      Sizlere işten eve çok yorgun döndüğüm günlerde şipşak hazırladığım çook basit bir tarif daha. itiraf etmak gerekirse ben hamuru hazır alıyordum 3-4 ad hamur fazlasıyla yetiyordu. 
Ama evde mayalamak isteyenler için tarifini yinede vereceğim. 


   MALZEMELER;

Hamuru için
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • yarım  su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
YAPILIŞI; 
       önce hamurumuzu hazırlıyoruz. derince bir kaba unumuzu alıp ortasını havuz gibi açıyoruz maya şeker ve tuzu ılık suda eritip yanlardan ala ala yoğuruyoruz.Hamurumuz kulak memesi kıvamından çok az daha yumusak olmalı.Bu hamurumuzu güzelce sarıp en az iki saat mayalanmaya bırakmamız gerekir. hamurumuz mayalandıktan sonra margarinin tamamını hamurumuza koyup iyice yoğuruyoruz ve yagladığımız tepsiye yayıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz  bu sekilde önceden ısıtılmış 160  derecelik fırında kontrol alştında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder