28 Ocak 2015 Çarşamba

KARNABAHAR KIZARTMASI

Malzemeler;
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt ya da su
  • 1,5  çay bardağı un
  • kızartmak için sıvıyağ

Sos;
  • 4-5 yemek kaş.  yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • margarin yada tereyağı biraz sıvı yağ eklenebilir 
  • Kırmızı Pulbiber

Yapılışı;
Karnabaharı çiçeklerine bölün.Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharlar hafif yumuşayana kadar 10-12  dakika kadar haşlayın.Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın.Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Kızarmış karnabaharların üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin.Tereyağı ve pulbiberi küçük bir tavada kavrun ve kızarttığınız karnabaharların üzerine gezdirin. afiyet olsun.   isterseniz hafif olması açısından yogurt sosunun üzerine sadece kırmızı pul biberini serpiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder