Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye
- 1 baş soğan
- 3-4 büyük domates
- Tuz ve Zeytinyağı
- Acılı seviliyorsa 1 tatlı kaşığı biber salçası
Soğanlarımız yemeklik doğranır.Çok az su ile pişirilir.Zeytinyağı ile kavrulmaz yağımız yanmasın daha sağlıklı bir yemek olsun diye…
Su ile Kavrulan soğanların uzerine arzu edilirse biber salçası eklenip karıştırılır,daha sonra temizlenip ayıklanmış,yıkanmış taze fasulyeler ilave edilir.Soğanlar altta kalıp karıştırılmaz.
3-4 adet rendelenmiş domates fasulyelerimizin uzerine ilave edilir.1 çay bardağı su konulur.Çok az tuz ilavesi yapılır.Tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte yumuşayana kadar yemeğimiz pişirilir.Son 1o dk yemeğimizin pişmesine yakın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir.Birazda oyle piştikten sonra sıcak yada soğuk olarak tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder