1 Şubat 2015 Pazar

PRATİK VE NEFİS HİNDİSTAN CEVİZLİ MUHALLEBİ

şipşak çabucak lezzetler. Hayatinızı kolaylaştırmak bu kadar basit.

MALZEMELER;

  • 1 lt süt,
  • 1 ufak  fincan nişasta
  • 1 ufak fincan un
  • 2 ufak  fincan hindistan cevizi
  • 1 su bar. toz şeker
  • 1 pkt krema 
  • 2 pkt vanilya
  • üzeri için yeşil fıstık

Muhallebimizin Yapılışı;

Tencereye krema hariç tüm malzemeyi koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Pişirme işleminden sonra 15 dakika dinlendirelim.
Daha sonra kremayı ilave edelim ve blender ile 10 dakika çırpalım ve kuplara paylaştıralım.
muhallebimizi  1-2 saat buzdolabında beklettikten  sonra üzerini fıstık ile süsleyip soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder