
MALZEMELER;
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber
İç malzemeleri
- 2 adet büyük boy soğan
- 300 gr. kıyma
- 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI;Kıymamızı 1 yemek kaşığı tereyağ kavururuz. Daha sonra içine minik doğradığımız soğanları atıp onlarda pembeleşince içine tuz kırmızıbiber, karabiber, ekleyip karıştırarak ocağımızı kaparız.İçine irice doğranmış cevizleri ilave edip soğumaya bırakırız.(iyice soğuması lazım kızartırken içinin akmaması için.
Köftesine gelince;ince bulgurumuzu yaklaşık 1,5 bardak kadar sıcak su ile kısır yapar gibi ıslarız.İnce bulgurumuz ıslanınca genişce bir kapta irmiği,salçayı,karabiberi, kırmızıbiberi biraz tuzu alır azar azar da su alarak yaklaşık 10 dakika yoğururuz.Köfte iyice özleşince elimize bir parça alır yuvarlarız eğer dağılmıyorsa hazır denebilir..O zaman ununu da bir çimdik tuz ile ekler daha sonra biraz daha su koyarak yoğururuz..Yoğrulan köftemizi ceviz kadar parçalar alarak önce elimizle içini biraz açarız.Daha sonra tek parmağımızla çevirerek arada da elimizi ıslatarak köftemizi oyar içine kıymadan koyup kaparız..Eğer köftenizin bazı yerleri açılıp çatladıysa köfteyi zedelemeden elimizi az ıslatarak yapıştırabiliriz.Hazır olan köftelerimizi bol sıvı yağda kızartırız. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder