3 Şubat 2015 Salı

Fırında Biber Dolması Yapılışı



MALZEMELER;

  • 10 - 12 adet dolmalık biber
  • 2 orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç (pirincinizi her bibere 1 yemek kaşığı olacak şekilde ölçebilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı 
  • biberlerin üzerini kapatmak için domates

üzerine: 1 tatlı kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı su

YAPILIŞI;Dolmalık biberlerimizi yıkayalım ve tohumlarını çıkartalım. Diğer tarafta pirinci yıkayalım. Bir kabın içine alalım üzerini bir parmak geçecek kadar kaynamış su ilave edip üzerini kapatalım. Domatesleri ve soğanı rendeleyelim. Yeşillikleri ince ince doğrayalım. Kabaran pirince domates, soğan ve yeşillikleri ekleyelim. Baharatları, salçaları ve zeytinyağını da ilave edip iyice karıştıralım. Dolmalık biberlerimizi iç harcımızla 1 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım. Domatesten kapak yapıp ağzını kapatalım.Fırın kabımıza doldurduğumuz biberleri dizelim Sosumuzu hazırlamak için, salçamızı su ve zeytinyağı ile açıp dolmaların arasından tepsimize boşaltalım Fırın kabımızın üzerine alimünyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında Dolmalarımız yumuşayana kadar 45 dakika kadar pişirin üzerinde alimünyum folyoyu alarak üzerleri kızarınca fırından alarak ılık veya soğuk olarak sevis yapın.Afiyrt Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder