3 Şubat 2015 Salı

Linzer Kurabiye Tarifi


Malzemeler;
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 - 4 su bardağı un
  • Arasına sürmek için marmelat veya reçel


Yapılışı;
Süt, yumurta ve tereyağını oda ısısında kullanın. Toz malzemeleri eleyerek, tüm malzemeyle ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurun. Unu önce 3.5 bardak kullanarak hamurun kıvamını ayarlayın. Kurabiye hamurunu merdaneyle açıp istediğiniz kalıplarla kesin. Üste gelecek kurabiye hamurunun ortasını küçük bir kalıp kullanarak açın. 170 derecede 20 dk. kadar üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyeler soğuyunca aralarına marmelat sürüp kapatın. Pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder