3 Şubat 2015 Salı

Balkabaklı Muhallebili Pasta Tarifi

   Yemeyin yanında yatın :)

Malzemeler:
  • 6-7 dilim kek,
  • 1/2 çay bardağı soğuk süt,
  • 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağ,
  • 500 g bal kabağı ile pişirilmiş kabak tatlısı,Muhallebisi için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 4 su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 1 paket şekerli vanilin.
Hazırlanışı:
Keki elinizle ufalayın,
Tereyağ ve sütü ekleyip yoğurun,Karışımı 22*22 cm ölçülerinde bir tepsiye yayın ve elinizle bastırın,Muhallebi için bir tencerede tereyağı eritin,Unu ekleyip 1-2 dk. kavurun,Sütü yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın,Topaklanma olursa blenderdan geçirin,Şekeri ekleyip karıştırın,Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin,Ateşten alıp vanilini ekleyin ve karıştırın,5 dk. ilk sıcağının çıkmasını bekleyip kekin üzerine yayın,Ayrı bir kapta kabak tatlısını çatalla ezin veya mikserle çırpın,Sıkma torbasına koyup muhallebinin üzerine sıkın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder