
MALZEMELER;
- 1 ad soğan
- 100 g yağsız Kıyma,
- 1 kg ıspanak,
- 1/2 çay bardağı pirinç,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 3-4 su bardağı sıcak su,
- Tuz.
- Hazırlanışı:Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun,Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun,Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,Toz biberi ekleyip karıştırın,Yıkayıp ince ince kıydığınız ıspanakları ekleyip arada karıştırarak renkleri değişene kadar pişirin,Pirinci ve tuzunu ekleyip karıştırın,Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kapağını kapatın,Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder