MALZEMELER;
- 5 su bar süt
- 1 su bar toz şeker
- 1 y.k oda sıcaklığında margarin
- 1 su bar un
- 1 pkt vanilya
- VİŞNE SOSU İÇİN;
- 3 su bar vişne suyu
- 3 y.k toz şeker 3 y.k mısır nişastası
YAPILIŞI;Muhallebiyi yapmak için tencereye sütü ve toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım.Üzerine margarini ve unu ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.Daha sonra ocaktan alıp içine vanilyayı ilave edelim ve karıştıralım.istege göre muhallebi ile sosun arasına evde kalmış kekleriniz varsa rondodan geçirip koyabilirsiniz.Orta büyüklükte bir cam kabı ıslatalım ve içine hazırladığımız muhallebiyi dökelim.İsterseniz ayrı ayrı kuplara dökerekte estetik bir sunum sağlamış olursunuz.
Başka bir tencereye vişne suyunu, toz şekeri ve mısır nişastasını koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.Vişneli sos ılıdıktan sonra üzerine döküp düzgünce yayalım.Soğuduktan sonra Vişne Soslu Muhallebimizi buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yapalım.Afiyet Olsun...
Başka bir tencereye vişne suyunu, toz şekeri ve mısır nişastasını koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.Vişneli sos ılıdıktan sonra üzerine döküp düzgünce yayalım.Soğuduktan sonra Vişne Soslu Muhallebimizi buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yapalım.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder