9 Şubat 2015 Pazartesi

TUZDA BALIK














Tuzda Balık Malzemeleri:
  • 1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış )
  • Yağlı kâğıt
  • 1 kg. deniz tuzu
  • 1 kg. sofralık tuz
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet yumurta akı
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1 dal biberiye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
HAZIRLANISI:
Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin.

Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın.

Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün.

180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin.

Not:
Tuzda balık yaparken kg. başına 30-35 dakika fırında pişirmeniz gerekir.

1 yorum:

  1. casino, poker, casino & slots machines - Dr.MCD
    The casino and slots machines from the 속초 출장샵 casino and slot machines manufacturers are now on 익산 출장안마 the market. They 충청북도 출장안마 are available in 파주 출장안마 all of the 구미 출장마사지 casinos where the

    YanıtlaSil