3 Şubat 2015 Salı

PEYNİRLİ PİDE TARİFİ

Öncelikle bu pideyi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Kıymalısı olur, Patateslisi olur,ıspanaklısı olur, siz neli istiyorsanız. biz şimdilik peynirlisinin tarifini vermek istedik.KOLAY GELSİN...
MALZEMELER;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un (5-6 su bardağı yumuşak ele yapışan bir hamur olacak.)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ 
üzeri için;
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • arzuya göre pul biber karabiber
HAZIRLANIŞI;
Maya ve şeker suya katılıp iyice karıştırılır. Sonra diğer malzemelerde eklenip 10-15 dk kadar yoğurarak yumuşakça bir hamur elde edilir. Mayalanması beklenir. Hamur kendinin en az iki katı olana kadar mayalandırılır.Hamur iki parçaya ayrılır elimizi biraz yağlıyarak fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin hamurun bir parçasını tepsiye alın elinizi yağlayıp elinizle yuvarlak şekil verin.Kenarlarını içe doğru kıvırın üzeri için tereyağını eritip biraz ılıkken yumurtanın beyazı peynirler ve baharatla karıştırın .Bu harcı pidenin ortasına yayın,diğer hamur içinde aynı işlemi başka bir tepside uygulayın. Kenarlarına çok az su ile açtığınız yumurta sarısını sürün 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder