2 Şubat 2015 Pazartesi

KAZDAĞI ÇORBASI YAPILIŞI



Kış aylarının vazgeçilmezi içinizi ısıtacak çorba tarifleri ile sizlerleyiz.Ege mutfagının yöresel ve hafif çorbası mutlaka denemeniz gereken güzel bir lezzet şöleni karşınızda. Bu güzel çorbanın yapımını sizlerle paylaşmak istedim çünki harika bir lezzeti  var. şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER:
  • 5 çorba k. tarhana
  • 1 su b. haşlanmış börülce
  • 1 çay b. haşlanmış nohut
  • 3 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 tavuk bacağı
  • 1 çorba k. tereyağı
  • tavuk suyu
  • tuz

HAZIRLANIŞI:Tavuğu haşlıyoruz ve etlerini didiyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Biberleri de doğruyoruz.Tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyuyoruz. Biberleri ilave edip kavuruyoruz.Salçayı ve tarhanayı alıp karıştırıyoruz. Domatesleri ekliyoruz. Önce soğuk su döküyoruz. Peşinden tavuğu haşladığımız suyu da ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pişmesine yakın haşlanmış nohut, börülce ve tavuğu ilave edip tuzunu da atıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp servis ediyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder