MALZEMELER;
5 SU bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
su
1,5 çay bar, sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI; Unu derin bir kaba alıyoruz, ortasını açıp tuzu ekliyoruz ardından yavaş yavaş su koyuyoruz. kulak memesinden biraz sert bir hamur elde etmemiz gerek. 15 dk kadar hamurumuzu dinlenmeye alıyoruz. bu arada sıvı yağ ve tereyağını ısıtıyoruz ama yağı yakmıyoruz.
hamurumuzdan irice bezeler koparıp kenara alın ve açmaya başlayın biraz kalın açın inceltmeyin çok fazla, açtığımız hamura yağı bol miktarda sürün, sonra iki yandan eşit ikiye katlayın, yine yağ sürün, hamuru katlayın tekrar yine yağ sürün iç tarafının her yeri yağlanmış olsun kenara koyun bütün bezelerinizde aynı işlemi uygulayın. 30 dk beklesinlerki yağla hamur özdeşleşsin, daha sonra yuvarlak yuvarlak açın ister yağsız tavada isterseniz sacda pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder