12 Şubat 2015 Perşembe

İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER;
  • 125 gr. tereyağı
  • 1,5-2 bardak tozşeker
  • 2 bardaktan 1-2 parmak fazlası su
  • 250 gr. irmik
  • 2-3 avuç dolusu toz antep fıstığı

Tereyağından 1 yemek kaşığı ayırın ve kalan tereyağını bir tencereye koyun. Suyu ve şekeri üzerine ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın ve sonra kenarda bekletin.

Bu arada geniş bir tencereye irmiği koyun ve yağsız olarak kısık ateşte kahverengi olana kadar iyice kavurun. İrmik iyice kavrulunca, ayırdığınız 1 yemek kaşığı tereyağını ve toz fıstığı ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Sonra kaynatıp kenarda beklettiğiniz sıvı şerbet karışımını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Ateşten aldıktan sonra kapağı kapalı olarak 15-20 dakika demlendirin.

Demlenirken arada bir çatal yardımıyla karıştırın.

Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Top 20 hotels near harrah's las vegas starvegad starvegad 우리카지노 계열사 우리카지노 계열사 646superlotto plus winning numbers for wednesday,best

    YanıtlaSil